Platser

Lägg till och anpassa platser för din verksamhet. Ange namn, beskrivning, koordinater och aktivitetsstatus.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Platser

Har du flera orter eller platser du utbildar på? Med vårt verktyg för platshantering kan du lägga till de olika orterna och tillhörande fordon. Detta möjliggör för dig att via bokningsbekräftelser och påminnelser ge kunderna rätt adress tillbehörande den ort de ska utbilda sig på.

Om du väljer att använda Trafikverket som plats för dina elevers teoriprov eller annan utbildning, då ska du skapa olika tidmallar tillsammans med olika platsbeskrivningar för att säkerställa rätt information till elevbokningen. Denna information visas inte i elevbokningen.

För att hitta rätt adress när du lägger till en ny plats, gå in på Google Maps och sök på adressen. På så sätt kommer du snabbt få ut de rätta värden.

Lägga till en ny plats

Lägga till en ny plats

• Klicka på den gröna knappen "Ny plats" för att skapa en ny plats.

• Fyll i följande uppgifter:

• Namn: Ange namnet på platsen (till exempel lokalens namn, adress eller stad).

• Beskrivning: Beskriv kortfattat platsens funktion.

• Latitud/Longitud: Hitta latitud och longitud genom att följa dessa steg:

• Gå till Google Maps.

• Hitta din plats på kartan.

• Högerklicka på platsen.

• Kopiera latitud och longitud som visas högst upp i menyn och klistra in dem i respektive fält.

• Adress/Postnummer/Stad: Ange den fullständiga adressen för din lokal.

• Ordning: Om du har flera platser, numrera dem i den ordning du vill.

• Aktiv: Markera om platsen är för närvarande aktiv. Avmarkera om du vill inaktivera platsen.

• Visa på elevbokning: Markera om du vill att platsen ska visas för elevbokning. Avmarkera om du inte vill det.

Aktiva platser

• Här hittar du en lista på de platser som för närvarande är aktiva.

• Du kan ändra uppgifterna för en plats genom att klicka på informationsikonen (i) bredvid den.

Inaktiva platser

• Här finns en lista på platser som är inaktiverade för tillfället.

• Du kan ändra uppgifterna för en inaktiv plats genom att klicka på informationsikonen (i) bredvid den.

Tänk på att koppla dina resurser till dina platser korrekt från start.