E-handel
Konfigurera din e-handel

Denna lathund är skapad för att ge en översiktlig guide till att konfigurera och hantera e-handeln i Teoricentralen.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Introduktion

Välkommen till guiden för att konfigurera och hantera din e-handel i Teoricentralen. Denna lathund kommer att vägleda dig genom inställningar för artiklar, tidmallar, och hur du effektivt kan använda e-handeln för att öka din trafikskolas digitala närvaro.

Förberedelser

Innan du börjar med e-handeln, se till att:

- Artiklar är klart definierade och korrekt kategoriserade.

- Tidmallar är korrekt inställda och kopplade till rätt artiklar.

- Elevbokningen är aktiverad för att vara bokningsbar och synlig i e-handeln.

Steg 1: Grundinställningar

1. Navigera till Inställningar > Ekonomi > Artiklar för att se och organisera dina artiklar.

2. Kontrollera att varje tidmall du vill erbjuda online har rätt kopplingar och är inställd på att vara bokningsbar via e-handeln.

Steg 2: Kategorier och produkter

1. Gå till Ekonomi och sedan till Kategorier.

2. Skapa nya kategorier som representerar de tjänster och produkter du erbjuder. Ange namn, ordning, och en beskrivning för varje kategori.

Konfigurera produkter

1. Under Produkter, skapa nya produkter och tilldela dem till rätt kategori.

2. Ange produktnamn, pris, sorteringsordning och inkludera relevanta artiklar för varje produkt.

Steg 3: Detaljerad produktkonfiguration

För varje produkt, inklusive paket och enskilda tjänster:

1. Välj typ av produkt baserat på om det är en artikel, tidslucka, eller en kombination.

2. Lägg till beskrivningar, avbokningsregler, och krav som kunden behöver veta.

3. Ange sorteringsordningen och eventuella rabatter.

Steg 4: Publicering och hantering

1. Publicera din produkt och säkerställ att den är synlig i både e-handeln och, om så önskas, i kassan.

2. Kontrollera att personalen som erbjuder tjänsten är korrekt inställd för att visa sina tider i e-handeln.

Avancerade inställningar

- Tidmallar: För produkter som erbjuder tidsluckor (t.ex. körlektioner), säkerställ att tidmallarna är korrekt konfigurerade för att spegla erbjudandet korrekt online.

- Presentkort: Skapa och hantera presentkortsartiklar som en produkttyp för att erbjuda flexibla gåvor till kunder.

Avslutning

Med dessa steg klara är din e-handel inställd för att locka och betjäna kunder online. Kom ihåg att regelbundet uppdatera och underhålla din e-handelsinställning för att reflektera din verksamhets aktuella erbjudanden och tjänster.