Alla samlingar
E-handel
Viktiga lagar att följa i din e-handel
Viktiga lagar att följa i din e-handel
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När ni bygger er e-handel genom oss är det viktigt att ni är medvetna om och följer de lagar som reglerar försäljning på nätet. Detta är avgörande inte bara för att skydda era kunder utan också för att säkerställa att er verksamhet bedrivs på ett lagligt och etiskt sätt. Nedan listar vi viktiga lagar ni behöver uppfylla samt länkar till Konsumentverkets webbplats för mer detaljerad information.

1. E-handelslagen

E-handelslagen ställer krav på information ni måste ge till kunderna före och efter ett köp, samt reglerar reklam och avtal ingångna via elektroniska medel. För mer information, besök Konsumentverkets sida om e-handelslagen.

2. Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler

Denna lag täcker försäljning som sker utanför det traditionella affärsområdet, inklusive online. Det inkluderar bestämmelser om ångerrätt och information som måste tillhandahållas till konsumenten före köp. För mer information, se Konsumentverkets information om distansavtalslagen.

3. Konsumentköplagen

Denna lag reglerar köp av varor från företag till konsumenter och omfattar regler kring exempelvis fel i vara, reklamation och garantier. För mer information, besök Konsumentköplagen hos Konsumentverket.

4. Konsumenttjänstlagen

Denna lag gäller när ni säljer tjänster till konsumenter och innehåller regler om bland annat utförande av tjänster och vad som gäller vid eventuella fel. Mer information finns på Konsumentverkets sida om konsumenttjänstlagen.

5. Avtalsvillkorslagen

Denna lag syftar till att skydda konsumenter mot orimliga avtalsvillkor i standardavtal. För ytterligare detaljer, se Avtalsvillkorslagen hos Konsumentverket.

Fick du svar på din fråga?