Alla samlingarVanliga frågor
Aktivera Qliro som betalmetod

Att erbjuda Qliro som betalmetod ger kunderna fler betalningsalternativ, vilket kan öka konverteringsgraden och kundnöjdheten.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Sammanfattning

Denna guide hjälper dig att aktivera och använda Qliro som betalmetod i Teoricentralen. Genom att följa stegen säkerställs att betalningar hanteras smidigt, vilket förbättrar både kundupplevelsen och din ekonomiska administration.

Förberedelse innan aktivering:

1. Köpvillkor och integritetspolicy:
    Säkerställ att era köpvillkor för e-handel och er integritetspolicy är tillgängliga under Inställningar > Juridik i Teoricentralen. I köpvillkoren behöver ni också lägga till följande text:

"Qliro är [Trafikskolans namn] betalleverantör och hanterar betaltransaktioner i kassan. När du väljer Swish ser du därför att betalmottagaren är Q*[Trafikskolans namn] vilket betyder att det är Qliro som är mottagare av pengarna för köpet och hanterar betalningen åt [Trafikskolans namn]."

2. Mottagning av API-nycklar:
    Efter att ni har signerat avtalet med Qliro, kommer ni att få en API-Key via e-post (bestående av stora bokstäver) och ett API-Secret via SMS till det telefonnummer som står på avtalet.

Så här konfigurerar du Qliro som betalmetod:

1. Gå till Inställningar:
    Navigera till inställningarna där betalmetoder hanteras.

2. Välj Betalmetoder:
    Klicka på "Betalmetoder" och hitta Qliro i listan.

3. Aktivera Qliro:
    Aktivera Qliro genom att växla till, fyll i API-Key och API-Secret som du fått från Qliro.

4. Spara Ändringar:
    Klicka på "Spara" för att aktivera Qliro som betalmetod.

5. Teoricentralen support
    Skriv till oss (Teoricentraeln) när detta är klart så slutför vi den sista biten tillsammans.

Så här tillämpar du ändringen i verksamheten:

När Qliro är aktiverat som betalmetod, kommer kunder att kunna välja det som ett betalningsalternativ på din betalsida. Informera dina kunder om det nya betalningsalternativet via nyhetsbrev eller på hemsidan för att uppmärksamma dem på möjligheten.

Viktiga steg för fortsatt hantering:

1. Orderaktivering:
    Säkerställ att köpen aktiveras i Teoricentralens plattform för att få betalningen från Qliro.

2. Utbetalningar och bokföring:
    Hantera utbetalningarna från Qliro noggrant och bokför dessa så att de stämmer överens med er försäljning. (Görs i modulen Qliro avräkningar)

3. Återbetalningar:
    Vid eventuell återbetalning, hanteras detta direkt i Teoricentralens plattform och inte inne i Qliro.

Vid frågor:

• För frågor som rör Qliro, kontakta: [email protected].

• För frågor om uppsättning, kontakta oss på Teoricentralen.