Konfigurera dina undervisningsplaner

För att kunna föra utbildningskort på dina elever så behöver du först lägga upp din undervisningsplan som är godkänd hos Transportstyrelsen.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Följande är nödvändiga för att kunna erhålla ett utbildningskort för dina elever. Det finns en standardundervisningsplan som du kan anpassa efter hur ni utbildar era elever på er trafikskola. Var noga med att se till att den överensstämmer med den information du har lämnat in till Transportstyrelsen.

Inställningar - Hantera din trafikskola

I denna modul hittar du alla relevanta inställningar för att hantera din trafikskola.skola.

Utbildningar

Börja med att ange vilka utbildningar din verksamhet erbjuder. Detta ger dig möjligheten att skapa en undervisningsplan för varje behörighet.

Markera respektive utbildning genom att kryssa i rutan bredvid och klicka sedan på knappen "Spara".

Undervisningsplan

En undervisningsplan utgör grundstrukturen för dina utbildningskort. Den inkluderar huvudmoment och delmoment. Varje delmoment kan sedan följas upp individuellt för varje elev vid senare tillfällen.

När du har följt alla dessa steg har du nu skapat en utbildningsplan för den valda behörigheten. För behörighet B finns det redan en grundmall tillgänglig som du kan använda. Du kan antingen använda mallen som den är eller göra ändringar för att anpassa den till din egen undervisningsmetodik.

Redigera moment / delmoment

Om du vill lägga till ett nytt moment för att komplettera din utbildningsplan, klicka på knappen "Nytt moment". Du har möjlighet att ändra namn och ordning för alla moment och delmoment i listan.

Vänligen se till att ange korrekta nummer för ordningen av momenten så att de placeras korrekt i utbildningskortet. Detta säkerställer att momenten visas i rätt följd för eleverna.

Utbildningskort

För att kunna hantera elevens utbildningskort behöver du först tilldela behörigheten till eleven. Detta kan göras antingen när du skapar elevens profil eller vid ett senare tillfälle. Klicka på länken nedan för att lägga till behörigheten.

För att tilldela rätt behörighet till eleven, klicka på "Lägg till behörighet". Om du skulle råka välja fel behörighet, kan du ångra ditt val inom 24 timmar.

Importera utbildningskort - Från ditt gamla system.

Om du har ett gammalt utbildningskort från ditt tidigare system har du möjlighet att ladda upp det som en PDF-fil. På så sätt kan du fortsätta där du avslutade och ha tillgång till den tidigare informationen.

Nya funktionen i utbildningskortet: Visa kommande bokade körlektioner

Nu kan du enkelt se de kommande bokade körlektionerna för eleven direkt i Utbildningskortet. Här är hur du gör det:

Klicka på ikonen som liknar en kalender och som finns till höger på skärmen. (Se bilden nedan för referens.)

Genom att använda den här funktionen kan du hålla koll på och planera för kommande körlektioner för eleven.

Här är en sammanfattning av instruktionerna:

• Redigera undervisningsplan: Tryck på en enskild undervisningsplan för att ändra dess innehåll.

• Skapa nytt moment: Tryck på "Nytt moment" för att lägga till ett helt nytt moment i undervisningsplanen.

• Namn: Ange ett namn för det nya momentet.

• Ordning: Tilldela det nya momentet ett ordningsnummer för att bestämma dess placering i undervisningsplanen.

• Redigera befintligt moment: Tryck på "Redigera moment" för att ändra namnet och ordningsnumret för ett befintligt moment.

• Skapa nytt delmoment: Tryck på "Nytt delmoment" för att inkludera ett nytt delmoment i undervisningsplanen.

• Namn: Ange ett namn för det nya delmomentet.

• Ordning: Tilldela det nya delmomentet ett ordningsnummer för att bestämma dess placering i undervisningsplanen.

• Redigera delmoment: Tryck på "Redigera delmoment" för att ändra namnet och ordningsnumret för ett befintligt delmoment.