Konfigurera elevbokning

Följ dessa steg för att ge dina elever möjligheten att kunna boka körlektion via Teoricentralen för dina elever.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Så här konfigurerar elevbokningen

Dina elever kommer idag kunna boka körlektioner för B-körkort genom Teoricentralen. Innan du kommer igång med det så är det viktigt att du har samtliga inställningar korrekt.

Steg 1 - Lägg till en plats

Börja med att lägga till en plats för din verksamhet.

Steg 2 - Skapa minst en resurs

För att en elev ska kunna boka en körlektion så bör det finns tillgängliga resurser kopplade till den bokningen (tidmallen) som du vill att dina elever bokar.

Steg 3 - Skapa en tjänst

En tjänst är det du faktiskt erbjuder dina kunder. Genom att konfigurera en tjänst och koppla på olika tidmallar så gör du det enklare för kunden att själv kunna boka och på så sätt minska det administrativa arbete i din vardag.

Steg 4 - Tillåt eleven se bokningsmodulen

Gå till Inställningar > Teoricentralen. Här finner du en knapp som möjliggör för dina elever att se bokningsmodulen.

Ungefär såhär ser det ut för kundens vy:

För att en elev ska ha möjlighet att självständigt boka körlektioner krävs det att eleven har ett giltigt körkortstillstånd och även är inskriven med B-behörigheten.

I nästa uppdatering planerar vi även att inkludera möjligheten för elever att själva boka lektioner för andra behörigheter än B-behörigheten.

Ni kan själva bestämma antalet bokningar som en elev kan göra självständigt genom inställningarna, som visas på bilden nedan.

Tips! Du kan även konfigurera hur många minuter innan lektionernas planerade starttid som dina elever kan boka. Detta konfigurerar du under Inställningar > Bokningar. Längst ner på sidan hittar du inställningar för elevbokningen.

Kom ihåg att du också måste aktivera elevbokningen i själva tidmallen, annars kommer det att vara svårt att genomföra bokningar.

För att säkerställa en smidig användarupplevelse bör du också se till att den aktuella platsen tydligt visas för eleven i elevbokningen.