Ekonomi och kassa
Snabbknappar till kassan

I denna guide kommer vi att visa dig hur du enkelt sätter upp sina "snabbknappar" i kassan.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att komma igång med att sätta upp dina produkter (snabbknappar) och börja sälja dem, är det viktigt att du först lägger till dina artiklar i systemet. Det här dokumentet kommer att vägleda dig genom processen att lägga till och hantera dina produkter så att du kan komma igång med din försäljning.

Produkter

Att lägga till snabbknappar är en viktig funktion för smidig hantering av vanliga eller populära produkter och tjänster. Notera att detta inte görs bland dina artiklar, så du kan inte enkelt döpa en artikel till "Paket 1" och lägga in 10 körlektioner. Snabbknappar är avsedda för att effektivisera och förenkla försäljningsprocessen av vanliga kombinationer eller paket. Jag hjälper dig gärna med att visa hur du gör detta.

Steg 1 - Ta dig till produkter

Du hittar modulen produkter på startsidan, klicka på Teoricentralens logotyp längst upp till vänster.

Steg 2 - Skapa din första produkt (snabbknapp)

För att lägga till din första produkt:

1. Ange produktnamnet både internt och externt.

2. Välj typ av produkt och välj endast "Artiklar" i detta skede. De andra alternativen tillhör e-handel och kommer hanteras senare.

3. Ange eventuell beskrivning och ordning, vilket påverkar hur produkten visas i kassan.

4. Avsluta genom att klicka på den gröna knappen "Spara produkt".

På detta sätt skapar du din första produkt i systemet. Upprepa dessa steg för att lägga till fler produkter efter behov. Om du har fler produkter att lägga till eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss.

För att ändra bilden på din produkt:

1. Klicka på knappen "Välj fil" för att välja en ny bild.

2. Se till att bildens storlek inte överstiger 2MB för att undvika problem med uppladdningen.

Steg 3 - Lägg till artikel

För att lägga till artiklar i ditt paket eller produktbunt:

1. Bläddra längre ner på sidan tills du ser den blåa knappen "Lägg till artikel" till höger.

2. Klicka på denna knapp för att välja de artiklar som du vill inkludera i ditt paket eller produktbunt.

På detta sätt kan du skapa sammansatta produkter genom att inkludera enskilda artiklar.

När du öppnar den nya rutan för att välja artiklar till ditt paket:

1. Markera de artiklar som du vill inkludera i ditt paket genom att klicka på dem.

2. Om du inte hittar någon artikel här kan det betyda att något är fel bland dina artiklar. Du bör kontrollera dina artiklar och se till att de är korrekt konfigurerade eller kontakta oss för att få hjälp att lösa problemet.

Om du inte ser den blåa knappen för att lägga till dina artiklar och beroende på dina skärminställningar, kan det vara så att rulllistan med olika artiklar döljer knappen.

För att hantera detta: Klicka på den vita rutan, precis som bilden ovan visar, för att dölja rulllistan med de olika artiklarna.

Steg 4 - Lägg till en rabatt

För att rabattera ditt paket:

1. Klicka på den blåa texten "Lägg till rabatt."

2. Ange om du vill rabattera med procent (%) eller i kronor (kr).

3. Se till att du har angett rätt rabattbelopp eller procent innan du går vidare.

På detta sätt kan du tillämpa rabatter på ditt produktbunt. Kontrollera noggrant att rabatten är korrekt innan du fortsätter med processen.

Steg 5 - Aktivera produkt

Sista steget för att slutföra din produkt är att aktivera den. Du kan göra detta genom att:

1. Bläddra längst ner på sidan.

2. Klicka på den gröna knappen "Aktivera produkt."

Genom att aktivera produkten blir den tillgänglig för försäljning och kan användas i din verksamhet. Om du har några ytterligare frågor eller om det finns något annat du behöver hjälp med när det gäller att hantera dina produkter, tveka inte att kontakta mig.

Lycka till!