Lägg till eller sök kund

I denna guide visar vi dig hur du skriver in en ny kund/elev.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Modul "Kunder"

Lägg till eller sök efter en kund

Här guidar vi dig genom hur du enkelt lägger till en ny kund eller söker upp en befintlig.

Lägg till ny kund

För att lägga till en ny elev eller kund, klicka på den gröna knappen "Ny kund", belägen uppe till höger. Denna knapp är alltid synlig och tillgänglig, oavsett var i systemet du är. Alternativt kan du även nå "Ny kund"-funktionen genom att navigera till "Kunder".

Kom ihåg att du alltid kan nå dina kunder via "Kunder" i huvudmenyn på sidan.

För att starta processen, klicka på den gröna knappen för "Ny kund".

Nu kommer vi in i i vyn där du skriver in uppgifterna på kunden. Du börjar alltid med personnummer på eleven, därefter kan du välja att trycka på "sök" knappen som hämtar adressuppgifterna från folkbokföringsregistret genom ett uppslag som kostar 2kr för dig som kund. Men det är valfritt, du kan också fylla i uppgifterna manuellt.

Vi har skapat en snabbknapp till Trafikverkets hemsida för att förenkla för de som vill hämta adressuppgifterna därifrån kostnadsfritt.

Notera att e-post inte är ett obligatoriskt fält, men om det inte anges får eleven sitt lösenord via sms.

Se till att fylla i alla delar i inskrivningen och tryck därefter på knappen "Skapa kund".

Kunden är nu skapad och inskriven i ditt system. Bra jobbat.

Söka efter en elev

Använd sökfältet (som pilen indikerar) för att söka efter en elev. Du kan söka på förnamn, efternamn, personnummer, e-post eller telefonnummer. I övre delen av skärmen kan du växla mellan Aktiva, Nya kunder, Vilande kunder och Arkiverade kunder.

Hur fungerar inloggningen för eleverna?

När du registrerar en elev kan denne logga in med BankID, personnummer & lösenord eller e-post & lösenord.

Så fort du trycker på "Skapa kund" skickas automatiskt ett sms eller e-post till eleven.

Detta meddelande informerar om att ett konto har skapats åt dem och ger dem även sitt lösenord.

Exempel på sms från Teoricentralen:
Lösenord: tmz34oap
Logga in här: https://app.teoricentralen.se
Mvh, Teoricentralen

Observera: Meddelandet som visas är bara ett exempel. Era kunder kommer naturligtvis att motta meddelanden med hälsningar från er och uppgifter till er domän.