Utbildningsbehörigheter

Lär dig specificera vilka behörigheter din elev är inskriven för i 'Utbildningsbehörigheter

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Innan du börjar, säkerställ att du har ställt in dina utbildningsbehörigheter för verksamheten.

Detta är ett viktig steg för att kunna skapa upp elever och säkerställa att resurshanteringen stämmer överens med bokningssystemet.

För att ställa in dina utbildningsbehörigheter, följ anvisningarna ovan och glöm inte att spara inställningar via den gröna knappen.

Utbildningsbehörigheter: Efter att ha registrerat eleven som kund på er trafikskola är det här det naturliga nästa steget att ta.

För att komma åt 'Utbildningsbehörigheter', klicka på "Behörigheter"-fliken. Här visas alla behörigheter som du tidigare ställt in för trafikskolan. Markerar du en behörighet, tilldelas den eleven. I exemplet ovan har behörigheten B - Personbil valts ut för eleven.

När du markerar en behörighet för eleven aktiveras möjligheten att arbeta med eleven i systemet, och utbildningskortet görs tillgängligt för kunden.

Det nästa steget efter att ha valt behörighet är att du kommer till en ny vy. När du klickar på den valda behörigheten, kommer du att hamna på följande skärm:

I ovan steg ska du anpassa behörighetsinställningarna specifikt för eleven:

• Välj om eleven kör manuellt eller automat.

• Har eleven redan genomfört riskutbildningar? I så fall, ange utgångsdatumen för dessa. Om inte, lämna fälten tomma.

• Om eleven har bokat tid för kunskapsprov eller körprov, notera detta här. Annars kan dessa fält också lämnas tomma.

• Här kan du även fylla i om eleven har ansökt och fått godkännande för förlängd provtid eller muntligt prov.

Kom ihåg att spara genom att klicka på "spara"-knappen.

Tillbaka i fliken "Behörighet":

• Behörighet B är nu markerad med en grön kant till vänster, vilket visar att den är aktiv för eleven.

• Datum du tidigare fyllt i syns klart och tydligt.

Om något behöver ändras:

• Klicka på den blåa knappen "konfigurera behörighet" till höger för att göra justeringar.

• Om det blev helt fel och du vill börja om eller radera behörigheten, använd den röda "ångra"-knappen för att ta bort allt och återställa.

Hantera en elev med flera behörigheter:

Om en elev utbildar sig inom flera behörigheter samtidigt, markerar du enkelt de relevanta behörigheterna för eleven och följer sedan samma process som tidigare.

Lägg till en ytterligare behörighet genom att klicka på "Lägg till behörighet"-knappen.

De aktiva behörigheterna för eleven visas nu högst upp och är markerade med grönt i vänsterkant.

Detta steg är en del av de tjänster vi fakturerar er på trafikskolan för. Vänligen se aktuell prislista för detaljerad prissättning kring att lägga till behörigheter.

Nästa Steg: Teorimaterial

Nu har vi gått igenom hur du hanterar 'Behörigheter' i Kundkortet. Nästa steg är att förstå hur du kan tilldela och hantera 'Teorimaterial' för dina elever.

Klicka här för att gå till nästa del av lathunden.