Hoppa till huvudinnehåll
Tidmallsgrupper

Här förklarar vi hur tidmallsgrupperna fungerar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Tidmallsgrupper hjälper dig att hålla ordning på dina tidmallar. Genom att dela upp dem i olika grupper eller kategorier blir det enklare att hitta den tidmall du behöver. Detta gör det snabbare att skapa nya tidsluckor för bokningar.

En tidmall är en mall för allt du kan boka. Du måste skapa tidmallar för att eleverna ska kunna boka lektioner och aktiviteter. Tidmallar gör att systemet fungerar korrekt och att bokningarna passar in i ditt schema. De hjälper dig att hålla ordning och använda dina resurser på ett effektivt sätt.

Steg 1

Klicka på skapa tidmallsgrupp > fyller du i namn > ordning samt om det ska synas i bokningschema samt bokningslista.

Glöm inte att klicka på skapa

Steg 2

Klicka på pilen i högra hörnet på din tidmallsgrupp

Steg 3

Här ska du välja sorteringsordning på din tidmallar och du kan även radera om du vill ta bort något. Glöm inte att spara

Steg 4

Nu ska du klicka på lägg till tidmall.

Vänligen välj en eller flera av dina tidmallar som ska läggas till i tidmallsgrupper. Genom att organisera dina tidmallar i grupper kan du lättare hantera och hitta dem när du behöver skapa nya tidsluckor för bokningar. Detta hjälper dig att hålla din bokningsprocess strukturerad och effektiv. Välj de tidmallar som passar bäst för dina behov och lägg till dem i de lämpliga grupperna för en smidigare hantering.

steg 5

Sen går du till bokningschemat

I bokningsschemat, när du klickar på en ledig ruta, visas en popup med alla tillgängliga tidmallar eller tidmallsgrupper som innehåller dessa tidmallar. De blå rutorna på bilden ovan visar exempel på tidmallsgrupper. Dessa grupper hjälper dig att enkelt organisera och hantera dina bokningar genom att samla relevanta tidmallar på ett och samma ställe. Detta gör det snabbare och lättare att välja rätt tidmall när du skapar nya bokningar.

Support

Om du stöter på problem eller har frågor som inte besvaras i denna lathund, tveka inte att kontakta vår kundservice:

Vi hoppas att denna lathund har varit till hjälp och att den underlättar hanteringen av tidmallsgrupper.

Tack för att du använder Teoricentralen!

Fick du svar på din fråga?