Teoricentralen för elever
Teoricentralen för dig som elev

Här visar vi dig som elev på en trafikskola hur du använder ditt nya utbildningsmaterial som du fått av din trafikskola.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Välkommen till denna guide!

Här kommer vi visa dig steg för steg hur du som elev börjar använda ditt nya utbildningsmaterial.

Steg 1

Din trafikskola har nu skapat upp ett konto åt dig, du har blivit tilldelad rätt utbildningsmaterial och har i samma sekvens även fått ett sms eller mejl med information om vart du loggar in och ditt lösenord.

Du som elev har möjlighet att logga in med ditt personnummer, e-postadress och lösenord, men även med Mobilt BankID.

Steg 2 - Översikt

Du har nu lyckats logga in korrekt och möts av denna vy som även är din översiktssida.
Här ifrån kommer du enkelt åt "Läsa" delen vilket är där du även hittar den digitala körkortsboken. Under fliken "Öva" hittar du teorifrågorna samt alla de olika provtyperna som du kommer att jobba med under resans gång.

I rutan "Senaste nytt" ser du alla nyheter som din trafikskola annonserat ut till dig som elev på trafikskolan.

Steg 3 - Digital körkortsbok

För att komma igång med körkortsstudierna, rekommenderas det att du först läser den digitala körkortsboken. Ta ett kapitel åt gången och besvara övningsfrågorna som hör till varje kapitel. När du har läst och besvarat alla övningsfrågor korrekt, kommer kapitlet att markeras med en grön linje för att visa din framsteg.

Steg 4 - Öva på teorifrågor

Fortsätt din inlärning genom att börja öva på teorifrågor. Här kan du använda olika provtyper för att förbättra dina kunskaper. Överst på listan visas de områden där vår AI-robot har identifierat dina svagheter. För att få så bra resultat som möjligt är det bäst att öva regelbundet.

Du kan klicka på exempelvis "Parkeringsskyltar" för att fokusera på övning av parkeringsskyltar. Allt som ligger åt vänster på listan betyder att du behöver öva mer inom det området, eftersom systemet anser det vara din största svaghet.

Under fliken "Skapa teoriprov" hittar du olika alternativ för övningsprov, slutprov och taggar. I övningsproven kan du välja vilken kategori du vill öva på och antalet teorifrågor du vill starta med. Slutprovet består av totalt 70 teorifrågor, varav 5 frågor är testfrågor. Du har även möjlighet att förlänga provtiden från 50 minuter till 75 minuter. Tänk på att du måste ansöka om förlängd provtid hos trafikverket om du verkligen behöver det. Fortsätt att öva och förbered dig noggrant inför ditt körkortsprov. Lycka till!

Fördelningen på slutprovet ser ut enligt nedan:

Fordonskännedom, manövrering

7

Miljö

5

Trafiksäkerhet

16

Trafikregler

32

Personliga förutsättningar

5

Steg 5 - Inställningar

Du har möjlighet att hantera inställningarna för ditt konto här. Du kan byta din e-postadress, ändra språkinställningar och justera andra kontorelaterade preferenser. Det är viktigt att hålla dina kontoinställningar uppdaterade och anpassade efter dina behov. Du kan navigera till inställningarna och göra de önskade ändringarna för att optimera din användarupplevelse.

Steg 6 - Ändra språk

Längre ned på hemsidan kan du ändra språket för teorifrågorna. För den digitala körkortsboken erbjuds språkalternativen svenska och engelska. När det gäller teorifrågorna finns följande språk att välja mellan: arabiska, persiska, turkiska, somaliska, thailändska, albanska, spanska, kurdiska (sorani) och ryska.

Lycka till med dina studier!